permanente make-up


Permanent Make-Up, een mooi natuurlijk uiterlijk!

 

 

Ben je het zat om iedere dag weer een eyeliner of wenkbrauw te tekenen? 

Wil je ook graag zwemmen of sporten zonder uitgelopen make-up? Of heb je een allergie voor make-up?

Dan is permanente make-up (PMU) dé oplossing voor jou.

 

Wij zijn in het bezit van een vergunning welke door de GGD wordt verstrekt nadat je voldoet aan de hygiëne richtlijnen. Op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl  kun je kijken welke salon aan deze eisen voldoet.

 

 

Wat zijn de mogelijkheden?

 

Wenkbrauwen

 

Iedereen heeft wenkbrauwen, maar de een mooier dan de ander. Niet iedereen heeft de perfecte wenkbrauw. Ze worden wat dunner of zijn niet gelijk waardoor de uitdrukking in je gezicht anders kan lijken dan je graag zou willen. Bovendien is het voor sommigen best lastig om dit goed te tekenen. Lukt dit jou niet zo goed om met een potloodje of poeder de wenkbrauwen mooi te krijgen dan is permanente make-up de oplossing voor jou. Er zijn meerdere mogelijkheden om jouw wenkbrauwen weer in model te krijgen.

 • De ombre brows of powder brows, is een techniek waarmee je de wenkbrauwen een schaduw geeft, dus niet een blok donkere kleur, maar een zachte ondergrond ter ondersteuning van je eigen wenkbrauw. Een zacht poeder effect wat momenteel heel trendy is.
 • De hairstrokes ook wel microblading genoemd. Je tekent als het ware de haartjes die er niet meer zijn. Hierdoor krijg je een natuurlijk resultaat. Al is dit niet voor iedere huid geschikt, zeker voor de vettere huid niet. Soms is een combinatie van beide technieken ook een optie. 

Alles bespreken we in een intake gesprek. Samen kijken we naar de wensen en de mogelijkheden welke het meest geschikt zijn om tot een mooi resultaat te komen. We kijken welke vorm, kleur en techniek we gaan gebruiken. Voordat we starten teken ik de wenkbrauwen om te laten zien hoe het er ongeveer wordt. Als we samen tevreden zijn starten we met de behandeling. Ik doe niets zonder jouw goedkeuring.

 

De behandeling is nagenoeg pijnloos en neemt de eerste keer meestal 2-2,5 uren in beslag. De tweede behandeling volgt binnen 6 weken en duurt ongeveer 1-1,5 uur.

 

Tijdens het genezingsproces moet je je aan de regels houden die beschreven staan in het nazorg formulier. Deze krijg je via de mail gestuurd. Lees ook heel goed de voorwaarden door. Wil je je wenkbrauwen altijd netjes houden dan is het aan te raden na ongeveer anderhalf jaar je touch-up (opfrisbehandeling) te reserveren. Deze behandeling duurt meestal een uur. 

 

 

 

Eyeliners

Permanent Make-up laat je ogen altijd spreken. Wat je ook doet, je ogen zijn perfect verzorgd. Voor lezendragers is Permanent Make-up een uitkomst. 

 • Er zijn verschillende soorten eyeliners zoals een dun lijntje tussen je wimpers (infralash) of een volle eyeliner zoals je deze tekent of met wat schaduw of een wing.
 • Ook kan een tweede kleur een mooie aanvulling zijn. Dit alles is bespreekbaar.

De ogen worden dmv een crème verdoofd waardoor je eigenlijk niets voelt. Tijdens de behandeling zijn je ogen gesloten en mogen geen lenzen gedragen worden.

 

Na de behandeling is het belangrijk dat je je aan de regels houd die op het nazorgformulier staan

 

 

 

Behandeling

De Permanent Make-up (PMU) behandeling bestaat meestal uit 2 behandelingen bij de wenkbrauwen en 2 bij de eyeliners.

Van tevoren kijken we naar de persoonlijke wensen, de vorm en kleur van het pigment. Vaak wordt eerst op de huid getekend, bevalt het model, dan blijft de tekening staan en wordt het pigment in de huid gebracht.

 

Meestal is de pigmentatie na de behandeling donkerder dan gewenst. Vier dagen na de pigmentatie zal het lichter worden, de opperhuid stoot iets aan pigment af. Dit kan gepaard gaan met kleine korstjes of schilfers. Na 4- 6 weken vindt de tweede behandeling plaats. Hierbij kunnen correcties worden aangebracht in de vorm en kleur. De puntjes worden op de "i" gezet. Deze 4-6 weken zijn nodig omdat de opperhuid weer vernieuwd. Normaliter zijn hier ongeveer 28 dagen voor nodig, echter bij de wat oudere mensen is dit proces iets langzamer. Bij de nabehandeling houden we daar rekening mee.

 

Bij je ogen kan de huid iets opzwellen na de behandeling omdat deze huid veel teerder is. Als je de volgende ochtend wakker wordt is dit meestal het ergst, schrik hier niet van, dit neemt af naarmate je weer meer met je ogen gaat knipperen. Uiteraard mag je je ogen koelen met een coldpack. Dit mag niet rechtstreeks op je ogen. Doe hier altijd een tissue tussen. Koel evt. om de tien minuten. 

 

 

 

 

Nazorg

Er is net permanent Make-up bij je aangebracht. Het is belangrijk dat de pigmentatie snel geneest. Om dit voor elkaar te krijgen zijn de volgende factoren van belang.

 • Houd de pigmentatie 48 uur droog
 • Je mag geen make-up aanbrengen
 • De huid niet reinigen
 • De eerste 5 dagen geen zwembad, sauna of zonnebank
 • Laat de pigmentatie helen zoals een wondje. 
 • Niet pulken, krabbelen of peuteren aan de pigmentatie
 • Eventueel mag je bepanthen zalf smeren welke je bij de drogist kunt kopen. Bij voorkeur een droge heling!

 


Permanente Make-up
 
Prijzen zijn incl. 1 nabehandeling na 6-8 weken  
Fashion Liner (opvullen wimperrand) € 269,00
Eye Liner (getekende eyeliner) € 369,00
Design Liner (wing of schaduw) € 399,00
Personal Brows (wat bij uw gezicht past) € 389,00
Removal (verwijderen tattoo of pmu) per sessie

€   65,00

Bijwerken klanten van elders € 150,00
Shaded Lips (contour en schaduw) € 395,00
Full Lips (volledig ingekleurd) € 425,00
Intake/advies gesprek   
   
Touch -up na 1 jaar  
Na 1-1,5 jaar wenkbrauwen €  115,00
Na 2 jaar nieuwprijs - 30%  
Na 3 jaar nieuwsprijs  
Fashion Liner €    95,00
Eyeliner  €  100,00
Design €  115,00
Personal Brows €  115,00
Shaded Lips €  150,00
Full Lips €  175,00