Informatie omtrent de behandeling van permanente make-up!

 

Lees deze informatie goed door. Het is heel vervelend voor jou en mij als er geen duidelijkheid is. Veel zaken lijken misschien overbodig maar ik heb in al die 20 jaar al zoveel beleefd dat ik niet meer opkijk van sommige "vreemde dingen"

 

De behandeling vergt veel concentratie van mij, daarom is het van belang dat je weet hoe ik te werk ga.

 

Allereerst is het niet gebruikelijk om iemand mee te nemen naar de afspraak. Mocht je je hier wel prettiger bij voelen om iemand mee te nemen dan vraag ik je dit alleen te doen tijdens een intake gesprek. Meldt dit wel van tevoren. Het is niet leuk als ik iemand uit de ruimte moet sturen omdat dan de concentratie verstoord wordt.

 

Kinderen kunnen niet mee komen naar de afspraak. Ook het maken van opnames, bellen of filmen wordt niet op prijs gesteld. Tijdens de behandeling ben ik geconcentreerd bezig. Als je begint te praten dan veranderd je mimiek, waardoor er beweging in je gezicht komt. Hierdoor kan er tijdens de behandeling ergens pigment komen wat niet wenselijk is en waarvoor ik ook niet verantwoordelijk ben.

 

Je mag geen lenzen dragen als we de eyeliner(s) gaan zetten. Deze mag je ook na de behandeling gedurende 3 dagen NIET dragen. Zorg er dus voor datje een bril bij je hebt mocht je niet zonder je lenzen kunnen. Na 3 dagen mogen de lenzen weer in maar mag je GEEN andere vloeistof voor je ogen gebruiken dan steriel water. Alles waar een zoutoplossing in zit heeft een negatieve invloed op het herstel van je eyeliner(s)! Heb je hele gevoelige, waterige of allergische ogen, dan is dit misschien niet de behandeling voor jou. De ogen produceren een zouterige vloeistof waardoor pigment niet zal pakken.

 

Draag je wimperextensions, dan moeten deze minstens 6-8 weken voor de behandeling eraf zijn. Heb je deze alsnog zitten, dan gaat de afspraak NIET door maar worden de kosten wel in rekening gebracht en heb je nog maar recht op 1 behandeling! Waarom zijn wimperextensions nadeling voor het resultaat? De lijm die hiervoor gebruikt wordt gaan op den duur "in" de huid zitten waardoor de eyeliner niet goed wil "pakken". Dit ligt niet aan mij of mijn manier van werken maar dat komt door de lijm. Ook hier ben ik niet verantwoordelijk voor.

 

De twee gezichtshelften zijn niet gelijk. Perfectie willen we graag bereiken, maar niets is perfect! Het "P" woord wordt dus niet gebruikt in de PMU. De helften zijn zusjes, geen tweeling!  Nieuwe behandelingen (of dat nu ogen, wenkbrauwen of lippen zijn) bestaan altijd uit minimaal 2 sessies. Een enkele keer is een derde keer nodig. Het is nooit in 1 keer goed! Geduld is echt nodig hierin; de huid in het gezicht is zo dun en gevoelig dat er echt in laagjes gewerkt moet worden.

Wees realistisch. Natuurlijk is het prima om met voorbeelden te komen van hoe jehet zou willen, maar er zijn maar een handjevol Doutzen's op deze wereld. Uiteindelijk moet de PMU bij je gezicht passen. We gaan dus ook niet naar de modetrend van nu kijken. Het worden jouw persoonlijke wenkbrauwen. Ik bepaal of ik iets ga zetten of niet. Voel ik me er niet prettig bij, dan doe ik het niet. Uiteindelijk loop je met mijn handtekening op je gezicht en moeten we er beide achter staan. Ik probeer een zo natuurlijk mogelijk resultaat te bereiken. De bovenstaande illustratie laat zien hoe het genezingsproces bij je wenkbrauwen kan verlopen. Houd hier rekening mee.

 

Neem de dag voor de behandeling geen alchohol.

 

Heb je een botox behandeling gehad en wil je pmu. Plan dit minimaal 2 weken voor of na de botox behandeling.

 

Je huid kan gevoeliger reageren als je in je cyclus zit.

 

Je mag niet sporten op de dag van de behandeling, houdt hier 5 dagen voor aan.. Zoals hierboven beschreven heeft zout een negatieve invloed op eindresultaat. Als je sport ga je zweten en in zweet zit zout. Voor de removal behandeling gebruiken we ook producten waar saline in zit. Dus je begrijpt heel goed dat zout dus een onttrekkende werking heeft en het pigment juist uit de huid haalt. Ook mag je geen direct zonlicht of zonnebank op je huid krijgen. Geen peelings of producten met retinol (vit A) gebruiken tot 30 dagen na je behandeling.

 

Als je ooit eens een koortslip heeft gehad dan is het noodzakelijk dat je twee weken voor je lippigmentatie start met het innemen van 2000 mg L-lysine tabletten. Deze kun je bij de drogist kopen. Vermeld dit goed bij je intake gesprek. Mocht je teveel littekenweefsel in je lippen hebben dan is dit niet de geschikte behandeling voor jou. Je krijgt waarschijnlijk weer last van herpes én het pigment zal eerder afgestoten worden op de plek waar de littekens zitten van de koortslip. Vermijd na de behandeling van de lippen warm en koude dranken. Evt kun je een rietje gebruiken voor je drinken. Smeer geen make-up om je pmu (lippen, ogen of wenkbrauwen). Het zijn open wondjes waar we geen infecties willen hebben, immers dit is nadelig voor het eindresultaat. Het eten is even een dingetje, maar hoeft geen probleem te zijn. Ga niet pulken, bijten of likken. Dit is zo verleidelijk om wel te doen maar doe dit NIET!! De lippen houden wel van smeren met een vette crème. Smeer iedere 2 uren met vaseline, NEE niet met je vingers maar met een wattenstaafje en gooi deze na gebruik weg. Neem steeds een nieuwe. Vermijd ONTSTEKINGEN door hygiënisch met je pmu om te gaan.

 

Bent je zwanger of geeft je borstvoeding? Helaas kunt u nu geen pmu behandeling krijgen.

 

Je mag niet zongebruind zijn op het moment van de pmu behandeling. Het pigment zal na de behandeling donkerder genezen in een zongebruinde huid. Plan je afspraak dan ook goed. Het is aan te raden 2-4 weken vóór de behandeling uit de zon te blijven en 2-4 weken na de behandeling.

 

Bent je Fitzpatrick type I of II (lichtblond of rossig/rood haar). Je huid is dan gevoeliger en zal roder of meer gezwollen reageren. Het kan ook zijn dat het pigment minder goed pakt waardoor er meerdere nabehandelingen nodig zijn.

 

Heb je litteken weefsel in je wenkbrauwen of een moedervlek of pigmentvlek. Houd er rekening mee dat littekenweefsel minder goed pakt en dat er meer nabehandelingen nodig kunnen zijn. Deze extra nabehandelingen zijn niet kosteloos! Zie hiervoor de prijslijst. Zit er een pigmentvlek of moedervlek in je wenkbrauw, ook daar kan ik niets aan doen en daarin wordt niet gepigmenteerd.

 

Het gebeurd nog wel eens dat de tweede behandeling verplaatst moet worden. Verplaats je dit omdat dit voor jou beter uit komt, of omdat je het niet voor elkaar krijgt met het werk of wat dan ook: HIER KAN IK GEEN REKENING MEE HOUDEN! JE TWEEDE BEHANDELING VINDT PLAATS BINNEN 2 MAANDEN, DIT IS JE EIGEN VERANTWOORDING! NA DEZE 2 MAANDEN VERVALT DE GRATIS TWEEDE BEHANDELING (NABEHANDELING), HIER VALT NIET OVER TE DISCUSSIEREN ....OOK KRIJG JE GEEN RESTITUTIE

 

Je eyeliner ziet er na de behandeling donker en iets voller uit. Dit zal na een aantal dagen veranderen en er kan wat pigment af vallen. Schrik hier niet van, dit is normaal. De kleur ziet er dan valer uit maar het pigment zit dan in je huid. Een eyeliner die je met potlood tekent zit "op" je huid en absorbeert meer licht. Het pigment "in" je huid neemt minder licht op omdat de huid een kleine barrière vormt, er zit als het ware een "waasje" overheen.